Time – Out

Door Laat een reactie achter

Fragment uit het Scenario  “Time – Out”, gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal.

 INT. TENTOONSTELLINSGRUIMTE – AVOND

TIME LAPSE

Jana neemt afscheid van de de twee obers. Twee vrouwen blijven achter, haar hartsvriendinnen;  ELISA en ANNA. Zij zijn netjes gekleed en duidelijk in hun sas. Jana duwt de deur achter zich dicht en slaakt een KREETJE van opluchting. De vriendinnen komen opgetogen naar haar toe, ze omarmen haar.

ELISA

Ziet ge wel, het succes ligt aan uw voeten!

ANNA

Gij gaat het maken meid!

JANA

Ja, ‘t is al goed, waar zijn mijn sigaretten!

Ze lachen, Elisa neemt de halflege flessen die er nog staan en deelt ze uit. Ze neemt Jana stevig vast en kijkt haar strak in de ogen.

ELISA

Gaat ge het achter u kunnen laten?

Jana neemt een sigaret uit haar tas en zet zich onder
één van haar schilderijen, een schilderij van een jonge man, naakt en zwemmend in een dik verfbad van rode en zwarte kleuren.

JANA

Kunst is geen geneesmiddel…

Haar vriendinnen zetten zich naast haar. Jana trekt lang en intens aan haar sigaret, zuigt alles wat erin zit en blaast het uit.

ANNA

Aah, ‘k krijg goesting!

Jana glimlacht even.

JANA

Ik dacht dat ge waart gestopt.

ANNA

Het is de “kunst” om de illusie hoog te houden.

Ze lachen. Jana werpt speels haar tas naar Anna. Deze PLOFT hard neer. Uit de tas rollen een deo, het pakje sigaretten en komt de loop van een pistool tevoorschijn.
Anna schrikt even. Elisa kijkt Jana kwaad aan. Jana stopt de revolver snel terug in haar tas.

ELISA

Loopt ge nu nog steeds rond met dat ding?! Het zal Jimmy niet terugbrengen. Laat het los Jana, laat het nu toch eens los meid.

Ze kijkt star voor zich uit. Staat op, neemt haar tas, laat de sigaretten achter en vertrekt.

INT. WAGEN JANA – NACHT

Jana zit achter het stuur van haar peugot 206. De koplampen turen over de weg. Het is een tweebaansweg zoals er zovelen zijn. Jana kijkt wat geëmotioneerd voor zich uit. Twee grote koplampen doemen op achter haar wagen. De wagen nadert totdat hij bijna bumpert. Jana kijkt kwaad in de achteruitkijkspiegel, maar ziet enkel het licht van de koplampen. Ze wil hem niet zo dichtbij en jaagt er zich duidelijk in op. Ze vertraagt een beetje. De wagen blijft achter haar.

Ze besluit op haar rem te staan. De rode achterlichten flitsen aan. De koplampen van haar achterligger komen nu gevaarlijk dichtbij. Een DIEP MOTORGELUID wordt hoorbaar, de wagen trekt op, er komt een tegenligger aan. Plots raast de wagen, een oude rode ford mustang, haar voorbij en snijdt haar zeer kort de pas af om net niet de tegenligger te rammen.

Deze claxoneert verschrikt. Jana kijkt de wagen na. Ze ziet het rode model in de nacht verdwijnen, een beeld dat doet denken aan haar schilderij.

Ze houdt haar handen stevig aan het stuur, een KREET, kort en krachtig. Ze klopt woedend op haar stuur. Ze werpt een blik naar haar handtas, haar ogen kijken verbeten voor zich uit, ze schakelt nu een versnelling hoger en trekt zo snel ze kan op.

Ze volgt de rode wagen, plots ziet ze deze afdraaien aan een tankstation. Een agressieve blik. Ze remt en parkeert haar wagen even voor het station. Ze kijkt nog even in de spiegel en neemt dan vastberaden haar handtas met het wapen erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

captcha: *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>